top of page

Ik help jou, samen helpen we andere vrouwen

Als je zelf lijdt aan een aandoening aan je vulva of vagina weet je als geen ander welk taboe er op dergelijke aandoeningen zit. We praten er liever niet over met anderen. Gelukkig hebben wij in Nederland de optimale zorg voor vrouwen met dergelijke problemen. In andere landen is dit niet altijd het geval. 

Met mijn bedrijf wil ik niet alleen jou helpen, maar het lijkt me geweldig om samen nog veel meer vrouwen te helpen. Door bij mij je behandeltraject te volgen, help je vanzelf mee om het leven van veel vrouwen weer draaglijk te maken. Hoe? Van elk behandeltraject doneer ik een deel aan de Stichting Hamlin Fistula Nederland. Zij helpen vrouwen die na een langdurige bevalling (waarbij in veel gevallen het kind is overleden) last hebben van fistels. Hieronder vind je een video en daaronder uitleg van de stichting zelf.

Van elk basis traject doneer ik

€ 25,- en van elk deluxe traject € 50,- naar de Stichting Hamlin Fistula Nederland.

 https://www.hamlinfistula.nl

Als er sprake is van een obstructie (een blokkering) tijdens de bevalling dan kan een  vrouw niet op een natuurlijke manier bevallen. In dat geval moet een keizersnede worden toegepast. Maar als de vrouw geen of veel te laat toegang heeft tot medische en verloskundige zorg dan kan de bevalling dagenlang duren.

De baby overleeft een dergelijke bevalling meestal niet. Als de moeder dit wel overleeft, loopt zij grote inwendige schade op. Er zijn één of meerdere obstetrische fistels ontstaan: dat zijn open verbindingen tussen blaas en geboortekanaal of tussen endeldarm en geboortekanaal. De vrouw is na de bevalling volledig incontinent. Zij lekt 24 uur per dag.

Veel vrouwen en meisjes raken door deze aandoening in een volledig isolement. Ze worden verlaten door hun man en verstoten uit de gemeenschap omdat ze stinken

Een fistel is operatief te herstellen. Deze operaties vinden plaats in één van de zes Hamlin Fistula ziekenhuizen in Ethiopië. Het eerste ziekenhuis in Addis Abbeba werd door Reginald en Catherine Hamlin opgericht in 1974. Inmiddels zijn daar nog 5 regionale fistelziekenhuizen bij gekomen. Ongeveer 95% van de fistelpatiëntes herstelt volledig.

De beste methode om obstetrische fistels te voorkomen, is toegang tot goede verloskundigenzorg. Sinds 2007 worden verloskundigen opgeleid aan het Hamlin College of Midwives.

Laten we samen zoveel mogelijk vrouwen helpen van schaamte naar waardigheid! Op mijn facebookpagina houd ik jullie elk half jaar op de hoogte van het aantal donaties

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
bottom of page